TECHNIK HOTELARSTWA
1. Przedmioty nauczania:
- organizacja pracy w hotelarstwie
- ekonomia i prawo w hotelarstwie
- obsługa konsumenta
- obsługa informatyczna w hotelarstwie
- marketing usług hotelarskich
- język obcy zawodowy
2. Praca:
- zakłady hotelarskie
- biura turystyczne
- domy wczasowe, schroniska
- sanatoria,ośrodki wypoczynkowe
3. Praktyka:
- praktyka zawodowa: 4 tygodnie w semestrze II, III
4. Informacje i zapisy:
- Szczegółowych informacji udzielamy w sekretariacie szkoły przy ul. Za Bramką 9/5.
- Nauka trwa cztery semestry (kierunek dwuletnie).
- Zajęcia prowadzone są w systemie dziennym, wieczorowym i zaocznym (co dwa tygodnie:
sobota i niedziela).
Wymagane dokumenty:
- świadectwo ukończenia szkoły średniej (oryginał lub odpis) matura nie jest wymagana
- zdjęcia legitymacyjne (3 szt.)
- zaświadczenie lekarskie (o zdolności do nauki)
- przy zapisie należy wnieść opłatę I raty czesnego