piątek, 17 sierpnia 2018

Tych specjalistów brakuje, a prestiż zawodu rośnie. Kucharz i cukiernik na celowniku.

Rośnie prestiż w zawodzie kucharza
 
 
Zapotrzebowanie na kucharzy i cukierników szybuje w górę. Według Barometru Zawodów brakuje specjalistów gastronomii z prawdziwego zdarzenia, a zawody te stają się coraz bardziej prestiżowe. Być może to za sprawą niesłabnącej popularności wielu programów telewizyjnych i wielu znanych osobistości ze świata gastronomii, którzy uwielbiani są za swą bogatą wiedzę i charyzmę. Coraz więcej ludzi, nawet amatorów poświęca się kuchni. Ale kto z nich ma szansę zostać szefem kuchni najpiękniejszych i najsmaczniejszych restauracji? Każdy z wykształconych kucharzy ma także szansę otworzyć własny obiekt i zostań słynnym restauratorem – a to otwiera drzwi do kariery i bardzo zadowalającego wynagrodzenia. 

Czytaj więcej tutaj!